Историјат

МОСТПРОЈЕКТ је основан 1952. године као одсек за пројектовање конструкције моста преко реке Саве у Београду (Бранков мост). Након завршетка конструкције 1956. године, компанија је трансформисана у Градску дирекцију за пројектовање мостова. 1979. године дирекција за пројектовање мостова мења име у МОСТПРОЈЕКТ.

Више од 50 година МОСТПРОЈЕКТ се бави пројектовањем, надзором и консултантским услугама за разне типове конструкција: мостове, индустријске комплексе, тунеле и подземне конструкције, потпорне зидове и потпорне конструкције, кранске стазе, складишта, комуникационе торњеве и различите специјалне конструкције. Најважније конструкције које је МОСТПРОЈЕКТ пројектовао и надзирао су данас симболи града Београда. Многи од стручњака који су формирали МОСТПРОЈЕКТ су и данас активни пројектанти потпомогнути младим стручњацима.

Компанија има 26 стално запослена од којих су 21 дипломирани грађевински инжењери. МОСТПРОЈЕКТ је имао учешћа у готово сваком пројекту реконструкције у земљи последњих година. Стручњаци МОСТПРОЈЕКТА су своје искуство усавршавали у иностранству радећи на пројектима у Русији, Аустралији, Доминиканској Републици и Јужној Кореји.

Решење о оснивању дирекције за изградњу мостова